Opis

Opis

Hatsan 125 VORTEX modeli:

  • 125 Sniper Vortex – 39500 dinara
  • 125 Sniper Camo Vortex – 42750 dinara
  • 125 TH Camo Vortex – 34500 dinara
  • 125 TH Vortex – 30850 dinara
  • 125 Camo Vortex – 34500 dinara
  • 125 TH OD Vortex – 35500 dinara

Karakteristike:
– 4.5mm (380 m/s), polimerski kundak, dužina puske 1240 mm, dužina cevi 450 mm, težina 3,8 kg
– 5.5 (305 m/s), polimerski kundak, dužina puske 1240 mm, dužina cevi 450 mm, težina 3,8 kg
– 6.35 (230 m/s), polimerski kundak, dužina puske 1240 mm, dužina cevi 450 mm, težina 3,8 kg

Vortex: Sistem vazdušnog klipa bez opruge.Prednosti:
1. Vazdušne puške sa Vortex klipom mogu ostati nategnute duži period bez da oštećuju pušku na bilo koji način.
2. Vazdušne puške sa Vortex klipom proizvode stabilnu i konzistentnu snagu između pucnjeva u odnosu na oprugu.
3. Vazdušne puške sa Vortex klipom eliminišu većinu vibracija uzrokovanih oscilacijama opruge.
4. Vazdušne puške sa Vortex klipom imaju puno duži životni vek u odnosu na vazdušne puške sa oprugom. Ne postoji rizik pucanja opruge.
5. Vazdušne puške sa Vortex klipom pružaju veće i konstantnije brzine kroz celi životni vek vazdušne puške u odnosu na modele sa oprugom. Opruge slabe s vremenom što smanjuje brzinu dijabola.
6. Vazdušne puške sa Vortex klipom pružaju značajno uglađenije i tiše iskustvo pucanja. Natezanje vazdušne puške je uglađenije te su eliminisani zvukovi opruge prilikom pucanja.

Održavanje vazdušnog oružja:
Naime, primetan je pad snage „Break Barrel“ vazdušnih pušaka, takozvanih prelamača, prilikom upotrebe u zimskim uslovima.
Jedan od krivaca za osetni pad snage ovih pušaka na nižim temperaturama jeste taj što nove generacije vazdušnog oružja imaju dihtunge, popularno nazvane „đonove“, od mešavine poliuretana, koji sam po sebi gubi elastičnost sa padom temperature, dok kod starijih modela, čiji su dihtunzi izrađeni od kože, dolazi do zgušnjavanja ulja kojim su podmazani.
Podmazivanje dihtunga značajno utiče na performanse, ali i na njegov vek trajanja, te se puške do 200 m/s , a posebno stariji modeli (sa kožnim dihtungom) uglavnom podmazuju uljem. Za tu svrhu se mogu upotrebuti „Balistol“, „Sinol“ ili slični proizvodi iste namene. Treba voditi računa da su ulja bez dodatka silikona, jer on koliko god dobar bio za zaštitu od vlage ima osobinu da sa povećanjem brzine trenja menja viskozitet, te je moguće da dođe do otežanog rada dihtunga na nižim temperaturama.

Obaveštenje Hatsan Company
Naš metod testiranja za vazdušne puške sa oprugom, sa otvorenim nišanima je na 10 metara i vazdušna puška treba da grupiše u krugu od 3-5 cm.Dijabole
treba da budu dobrog kvaliteta zato što to ima značajan uticaj na preciznost.Kao H&N ili JSB.Mi koristimo H&N Field Target Trophy dijabole u našim testiranjima.Postoji mnogo dijabola lošeg kvaliteta na tržištu koje čine nemogućim da se postigne preciznost ili grupisanje.
Takodje strelac je važan faktor za preciznost/grupisanje.On/ona treba da znaju kako da ciljaju i pucaju sa vazdušnom puškom,posebno sa vazdušnim puškama sa oprugom velike moći kao Hatsan Mod125,Mod135,Torpedo 150,itd.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Brend

Hatsan

Dužina

1240 mm

Dužina cevi

450 mm

Vrsta oružja

Vazdušna puška

Kalibar

4,5 mm, 5,5 mm, 6,35 mm

Kundak

Polimer